fbpx
Soulbeing-logo

KUM NYE YOGA

Var med på Kum Nye Yoga – Online
10 tillfällen i juni & juli 2016

Du är med från ditt eget hem.
Ingen förkunskap behövs.

DROP-IN, VAR MED ENSTAKA ELLER ALLA TILLFÄLLEN

  1. Onsd 8 juni, kl 19.00-20.00
  2. Sönd 12 juni, kl 10.00-11.00
  3. Torsd 16 juni, kl 19.00-20.00
  4. Sönd 19 juni, kl 10.00-11.00
  5. Onsd 22 juni, kl 19.00-20.00
  6. Sönd 26 juni, kl 10.00-11.00
  7. Onsd 29  juni, kl 19.00-20.00
  8. Sönd 3 juli, kl 10.00-11.00
  9. Onsd 6 juli, kl 19.00-20.00
  10. Sönd 10 juli – kl 10.00-11-00

Reservation för att något datum kan komma att behöva flyttas.

Skärmklipp-2016-04-15-22.19.46

Vad är Kum Nye?

Kum Nye Yoga är en tibetansk form av yoga som blandar sittande och stående övningar, och där fokus är på själva upplevelsen av förnimmelser och känslor i kroppen. Genom detta sker en balansering mellan kropp, känslor och tankar. Många upplever en skillnad redan efter ett enda pass.

I första fasen kan Kum Nye ses som stressreducering. Man landar mer i sin kropp, och störs inte lika mycket av tankar som drar bort från det som sker i nuet.

Kum Nye har sina rötter i healingsystem från Tibet och Indien. Den form vi praktiserar har sammanställts av Tarthang Tulku, en tibetansk lama som kom till USA och Kalifornien i slutet av 60-talet. När han lärde ut meditation till sina amerikanska studenter så fann han att den inte hade den effekt han var van vid. Därför lades mycket tonvikt på kroppen och dess förnimmelser för ökad balans..

Övningarna vi gör kommer från boken Kum Nye – Tibetan Yoga. Den finns på Adlibris och Bokus, men är billigast att beställa från Amazon.uk.co enligt Bokfynd

Skärmklipp 2016-06-06 11.39.37

Kum Nye – Tibetan Yoga, A complete Guide to Health and Well-Being, 115 Exercises & Massages
by Tarthang Tulku Rinpoche. Based on the Tibetan medical system, Kum Nye consists of exercises developed by Rinpoche to relieve stress and promote the deep relaxation necessary to experience the full benefits of meditation. It is both a natural healing aid and a means for deepening meditation. An effective means to become fully comfortable in our embodiment, Kum Nye consists of breathing, massage, postures, and movement exercises that release blockages and allow energy to flow unobstructed through body and mind, restoring the wholeness of being.

Kum Nye integrates and balances physical and psychological approaches to harmonize the energies of body and mind. The deep relaxation produced releases a vibrant, intense flow of feeling that renders all experience richer, healthier, and more beautiful. Originally published in two volumes, it was re-issued in a one-volume format in 2007.

Presenteras av

Stig Albansson

STIG ALBANSSON, som praktiserat och lärt ut Kum Nye yoga under lång tid.
”-Jag kom först i kontakt med Kum Nye när jag var på en workshop i Amsterdam -96. Åkte senare samma år till Kalifornien för en 6 månaders retreat på Nyingma Institute i Berkeley. Vi gjorde flera timmar Kum Nye dagligen och något talade till mig på ett starkt sätt. Tillbaks i Sverige och Göteborg började jag leda grupper i Kum Nye, och har fortsatt med det. De senaste sju åren har jag lett en praktikgrupp på Föreningen för tibetansk Buddhism i Göteborg, och är mycket inspirerad över att se hur vi gemensamt fördjupat praktiken under åren”.

Online?

JA! Vi använder en teknik som gör att alla syns och kan prata med varann under klasserna. Responsen från dem som varit med och gjort Kum Nye online har varit mycket positiv, något verkar faktiskt ”funka” även när vi inte befinner oss samma fysiska rum. Deltagare nämner både att de känner sig mer avslappnade, och också att de upplevt mycket energi under passen.

 

Mer information om Kum Nye

finns här: kumnyeyoga.com
Välkommen att anmäla dig!

|

Prisgaranti

Intresserad men osäker på om detta passar dig?
Är du inte nöjd så skickar du bara ett mail så återbetalas hela summan.

“Stig leder gruppen på ett välplanerat och strukturerat men samtidigt inkännande och ödmjukt sätt.”

Hans långa erfarenhet märks i känslan av jordnära stabilitet i passen. Denna skapar i sin tur en trygghet att gå in i sin egen upplevelse och också att dela det man upplever med gruppen om man så vill. Man får riktlinjer och rekommendationer men det ställs inga krav på prestation eller uppnående vilket gör att processen kan utvecklas på ett sätt som passar ens dagsform och det man möter i sin egen kropp för stunden.

Patrik Lilja, deltagare i praktikgruppen i Göteborg.

“Kum Nye skapar hos mig en tillåtande och nyfiken attityd – såväl inåt som utåt!”

Ja- som en inre ”stillsam andning ”som belyser och löser upp spänningar, kanske oro i kropp, känslor och tankar…Å så hittar jag mitt ”inre leende” igen..

Stigs sätt att leda vittnar om lång och djup erfarenhet av Kum Nye, som han samtidigt upptäcker på nytt varje gång..!!

Ett Kum Nye-pass känns som en NY upptäcktsresa …en mental inre resa …som med Stigs nyfikna förhållningssätt guidar oss med  öppna frågor och stöttar oss  i att hålla fokus..!

Ninni Winkler, deltagare i praktikgruppen i Göteborg.

“Jag gillar mycket att alla kan delta oavsett hur lång erfarenhet man har..”

Efter att ha deltagit i praktikgrupp under ledning av Stig Albansson i två terminer märker jag att mina energinivåer både stärkts och stabiliserats. Jag är betydligt oftare i nuet och känner oftare och tydligare förnimmelser i kroppen än tidigare. Effekten av en klass sitter i länge.
Det ger mig väldigt mycket att göra Kum Nye i grupp då den sköna energin delas av andra och dessutom är de avslutande diskussioner vi har mycket givande. Vi delar då med oss av upplevelser och erfarenheter.  Jag gillar mycket att alla kan delta oavsett hur lång erfarenhet man har av Kum Nye och oavsett fysisk status. Det är inspirerande att som nykomling sitta brevid en person som praktiserat i 20 år.
Stig Albansson är en alldeles utmärkt och mycket engagerad lärare som med fingertoppskänsla sätter ihop en serie rörelser efter ett tema som han presenterar idéen bakom innan klassen. Ofta är det just precis det jag behöver den dagen. Han är ödmjuk i sin undervisning och förklarar ingående både nya rörelser och de eventuella hinder man kan stöta på. Han återkommer ofta till att det är förslag han kommer med och att vi gör det som känns rätt för oss.”
Maria Wåhlin, deltagare i praktikgruppen i Göteborg.

“Tack för en skön stund! Verkligen något jag skulle vilja göra igen”.

Sara Erlandsson, efter att ha deltagit i en online-klass.

Facebook

Gå till Facebook-sidan och gilla den för uppdateringar!